Meny, høst 2019

Ellie Gastrobar

Vi har hentet mye inspirasjon fra Italia og Japan, men bruker gjerne elementer fra andre steder der vi synes det passer. Det viktigste for oss er at alt skal smake mye og godt!

Hvis dere har lyst til å dele – gi oss en lyd så setter vi ut ekstra tallerkener.

P.S. Hele menyen er tilgjengelig som take/away med unntak av is til desserten.

Smak av Ellie 350,- pr person
En delemeny der dere får tre serveringer valgt av kjøkkenet.
Her får dere mulighet til å smake 4-5 forskjellige retter som kjøkkenet ønsker å vise frem. Dessert er ikke en del av serveringen, men mett skal dere bli!

Håndlaget Pasta

Vi lager pastaen vår selv av 100% durumhvete og egg. Så enkelt, så godt.

Fettuccine Ellie 180,-

– båndpasta med parmesan, smør og verdensmesteren Kraftkar fra Tingvoll.

Allergener: hvete, egg, melk

Fettuccine Bolognese 190,-

– båndpasta med klassisk kjøttsaus som i Bologna laget med tre typer kjøtt.

Allergener: hvete, egg, melk, selleri

Lasagne Bolognese 190,-

– Klassikeren fra Bologna, lag på lag med ostesaus, kjøttsaus og pastaplater.

Allergener: hvete, egg, melk, selleri

Lasagne Verde 180,-

– Lag på lag med ostesaus, håndlaget pasta, tomatsaus og hvitløkssurret spinat.

Allergener: hvete, egg, melk

Pizza

Vi bruker 24 timer på å heve pizzadeigen, men vår gassfyrte pizzaovn bruker bare 4 minutter på å steke dem. Vi lager to hovedkategorier, en med hvit saus (bianca) laget på rømme og sopp og en med tomatsaus (rossa) laget med kokte og fermenterte tomater for mest mulig smak.

Pizza Hordagaten 170,-

– Pizza bianca med svinekjøtt marinert i sesam, ingefær og hvitløk og toppet med brent grønnkål.

Allergener: hvete, sesam, melk, soya

Pizza Rogagaten 180,-

– Pizza binca med teriyakimarinert kyllingbryst, teriyakisaus og vårløk.

Allergener: hvete, melk, soya

Pizza Forum 170,-

– Pizza bianca med radicchio rosso og gorgonzola piccante

Allergener: hvete, melk

Pizza Møregaten 190,-

– Pizza rossa med spicy marinert biff, vårløk, koriander og peanøtter

Allergener: hvete, fisk, melk, peanøtter

Pizza Blekenberg 180,-

– Pizza rossa med spicy salami og brent grønnkål

Allergener: hvete, melk

Pizza Løvstakken 190,-

– Pizza rossa med parmaskinke, parmesan og radicchio rosso

Allergener: hvete, melk

Okonomiyaki-isj liten/stor
Okonomiyaki er japansk gatemat – en pannekake stekt på plate de topper med nesten hva som helst, men som så godt som alltid inneholder japansk BBQ-saus, majones, kål, vårløk og bonitoflak. Vi bruker de samme komponentene til å lage en rett som ikke er en pannekake, men som like fullt henter inspirasjon derfra.

De fås i liten og stor porsjon og tilsvarer omtrent lunsj og middag. Disse kan lages uten melk og gluten om det er ønskelig, men gi gjerne beskjed på forhånd om du har anledning.

Sprøstekt kalveschnitzel 190,-/240,-

– på salat av fermentert kål og fersk kål og gulrot og BBQ-saus med majones, vårløk og bonitoflak.

Allergener: hvete, egg, soya, bløtdyr, fisk

Panert, sprøstekt ørret 190,-/240,-

– på salat av fermentert og frisk kål med teriyakisaus, vårløk og sesamfrø.

Allergener: hvete, soya, fisk, sesam

Krydret og bakt sopp 160,-/210,-

– på salat av fermentert og fersk kål, gulrot og syltet sopp med teriyakisaus, majones, vårløk og soppulver.

Allergener: soya

Spicy biff 220,-/270,-

– på salat av fermentert og fersk kål og gulrot med BBQ-saus, vårløk, koriander, majones og bonitoflak.

Allergener: bløtdyr, fisk, soya

Annerledes-Taco

Vår vri på taco der lefsen er byttet med salatblad for en annerledes og friskere rett. Smakene våre er også annerledes med helning mot det asiatiske. Disse er noe mindre enn de andre rettene og kan derfor gjerne sees på som forrett eller noe å spise om man bare er småsulten. Hver rett består av fire fylte salatblader.

Ponzumarinert ørret 170,-

– Hjertesalat fylt med brent ørret i ponzusaus og toppet med syltet rødløk.

Allergener: soya

Pulled pork 160,-

– Krydderbraisert svineknoke i hjertesalat med BBQ-saus og toppet med vårløk.

Allergener: soya, bløtdyr, fisk

Spicy biff 180,-

– Spicy biff i hjertesalat med thaidressing og toppet med vårløk, koriander og peanøtter.

Allergener: fisk, peanøtter

Marinert aromasopp 140,-

– Bakte, marinerte aromasopp vendt i en krydret soppglace og toppet med vårløk

Allergener: ingen

Dessert

Sjokoladefudgekake med bringebærsorbet og peanøtter 110,-

Allergener: hvete, egg, melk, peanøtter

Dagens dessert 110,-

Allergener: spør

Annet

Frisk grønn salat med vinaigrette 40,-

Allergener: ingen

Brød og smør 40,-

Allergener: hvete, melk

Oliven 60,-

Allergener: ingen

Antipasti (spekemat og ost) 140,-

Allergener: melk, hvete

Chips og dip 50,-

Allergener: hvete, fisk, bløtdyr