Pastafest 2019!

Vi på Ellie er glade i italiensk mat- og vinkultur og simpelthen elsker pasta! Dette må feires! – Med pastafest den 19. oktober!

Det blir en tradisjonell italiensk middag med fire vakre serveringer på store serveringsfat slik vår italienske bestemor ville ha gjort det selv (om vi hadde hatt en)!

Antipasti:
En tallerken med forskjellige kalde retter. Innholdet er for øyeblikket ukjent. Vi kan jo ikke vite alt heller?

Primo:
Spaghetti cacio e pepe (Lazio)
En klassisker fra Roma, nylaget fersk spaghetti innhyllet i en saus på pepper, pecorino og parmesan. Deilig og enkelt!

Fettuccine alla salsa di ragú (Campaniai)
Fersk båndpasta vendt i tomtasausen vi har kokt hovedretten i. Dette er ingen vanlig tomatsaus, men en som har fått stå og koke stappfull i forskjellige kjøttstykker i timesvis. Toppes selvsagt med persille og parmesan. Spesielt parmesan.

Orecchiette di cavolo nero (Puglia)
Nyalgede pastaører (jepp, det er det orecchiette betyr) med hvitløk, svartkål, oliveolje, ansjos og ristede brødsmuler. En liten vri på klassikeren orecchiette cime di rapa som lages med noen blader vi ikke har her på berget, men vi har svartkål av strålende kvalitet som vi er overbevist om at bestemor (la nonna!) ville brukt om hun bodde her.

Secondo:
Ragú di Napoli (Campania)
Rullader av okse og kalv fylte med pecorino og basilikum, salsiccia, høyrygg av kalv og bringe av okse – alt kokt i timesvis i tomatsaus og servert med den samme, rike, innkokte tomatsausen over.

Verdure e patate al forno
Grønnsaker og poteter ristet i ovnen på italiensk vis.

Insalata mista
Frisk grønn salat med vinaigrette – fordi man må ha et eller annet friskt i et så rikt måltid for å klare å spise alt!

Dolce:
Torta della nonna (Firenze)
Mørdeigsterte fylt med pinjekjerner og vaniljekrem. Um, ja, takk?

Tiramisú (Veneto)
Den velkjente desserten som strengt tatt er en ostekake på mascarpone er en favoritt for mange av oss. Kaffe, likør, ladyfingers, mascarpone, vanilje. Lite å mislike der.

Vår imaginære italienske bestemor (skybestemor?) ville forsikret seg om at alle var mette etter hver servering, men vi tenker det kan være lurt å holde av plass til dessertene. Dog, det er helt opp til dere.

Blir det veldig trangt i magen kan vi selvsagt bidra med midler til å hjelpe fordøyelsen.

Hele menyen koster 450,- per person.
Velkommen til oss!


P.S. Vår vanlige meny er ikke tilgjengelig denne dagen og vi har heller ikke a la carte, bare menyen over.