Pastafest våren 2020!

Vi hadde vår første pastafest 19. oktober i fjor og det var en voldsom suksess. Kunne fyllt vår lille sjappe tre ganger. Nå tenker vi å ha en i halvåret og den neste kommer allerede om halvannen uke lørdag 7. mars.

Vi gjør som sist og serverer en tradisjonell italiensk middag med fire vakre serveringer på store serveringsfat slik vår italienske bestemor ville ha gjort det selv (om vi hadde hatt en)!

Antipasti

Caponata
En sur-søt rett på tomat, aubergine, løk, kapers og oliven som vi topper med pinjekjerner og basilikum

Bresaola con pomodorini confit
Speket oksekjøtt fylt med confitert cherrytomat.

Frittata di zucchini
Italiensk bakt omelett med squash – serveres kald.

Primo

Cavatelli rigate con peperoncini e pangrattato (Basilicata)
En spicy rett på håndlaget cavatelli, brødsmuler, chili, hvitløk, olivenolje og ansjos. Som så mye italiensk; enkelt, men fascinerende godt!

Fettuccine all amatriciana (Lazio)
Fersk båndpasta i tomat- og guancialesaus. Guanciale er speket svinekjake og selv om mange sammenligner det med bacon må det sies at guanciale er i en klasse for seg!

Cappellacci di zucca (Lombardia)
Min første store opplevelse med pasta var cappellacci di zucca, håndlagde pastahatter med gresskarfyll servert på min favoritt-trattoria i Bologna da jeg studerte der. Det er på tide å gjenskape magien hjemme i Bergen. Vi serverer dem naturligvis på enkleste vis – i salviesmør og med vellagret parmesan fra røde kuer revet over.

Secondo

Bistecca!
Bistecca Fiorentina er grillet t-bone, en særs tykk t-bone, på rasen la chianina. Vi kjøper t-bone fra Brakstad, fra norske okser (og kun okser til dette bruket), spesielt modnet og skåret for oss. I stedet for å grille over kull slik man ville gjort i Toscana griller vi kjøttet i pizzaovnen. Litt nytt, litt tradisjonelt og veldig, veldig godt! Vi testet det nye og det var en av de beste dagene på jobb noensinne.
Serveres uten saus, bare med salt, pepper, sitron og olivenolje – som i Toscana.

Patate arrosto al forno con rosmarino
Ovnsbakte poteter med rosmarin

Insalata mista
Frisk, blandet salat med vinaigrette

Finocchio al forno con parmeggiano e peperoncini
Fennikel bakt med parmesan og chili. Deilig!

Dolce

Panna cotta di caffé
Panna cotta med smak av espresso.

Crostata di cioccolato
Sjokoladeterte på italiensk vis!

Biscotti
Kjeks til å dyppe i kaffen eller avecen.

Hele menyen koster 490,- per person.
Velkommen til oss!


P.S. Vår vanlige meny er ikke tilgjengelig denne dagen og vi har heller ikke a la carte, bare menyen over.