Ellies spesialmeny for en spesiell tid

Det er vanskelig å overdrive når man skal si hvor spesielt det vi nå står midt oppi er. Enorme tiltakt er satt i gang for å begrensen smitten og således hindre det norske helsevesenet i å bli overveldet. I restaurantsammenheng betyr det stengte dører og tomme saler for veldig mange, eller god plass mellom gjestene.

I den sammeneheng tenkte vi på Ellie at vi skulle prøve å holde hjulene litt i gang, men med minst mulig mulighet for å spre smitte – så vi lager kun take/away frem til dette er over.

Vi har lenge snakket om å servere pinsa, noe man kanskje kan kalle en urpizza. Der pizzaen i Italia oftest forbindes med en tynn og myk bunn (og sprø kant) fra Napoli er pinsaen fra Roma luftig, høyere og med sprø. For å oppnå dette hever man i to omganger på 24 timer før man former emner som etter en siste hevingsrunde forstekes før toppingen legges på og man steker ferdig. Slik kan den minne en del om foccaccia.

Vi tenkte å bruke anledningen til å lage noen varianter som vi har tenkt på tidligere til dere som ønsker noe dere kan plukke opp.

Vi har for anledningen satt prisene et stykke ned. Disse pinsaene er alle store nok til å være middag til minst én voksen, kanskje halvannen og lasagnene er som de alltid har vært, bare 20% billigere.

Forhåndsbestill på restaurant@elliebergen.no eller ring oss på 56 12 34 01 for raskere ekspedering. Vi jobber også med å få dette via Foodora, men er usikker på hvor fort de klarer å legge det inn i systemet sitt.

Vi snakkes!

Pinsa Cinghiale – 160,-
Pinsa toppet med lett spicy tomatsaus, villsvinssalami, pecorino, og Jarlsberg
Allergener: hvete, melk

Pinsa Blå og Rød – 160,-
Pinsa toppet med tomatsaus, radicchio rosso, valnøtter og verdensmesteren blåmuggosten Kraftkar
Allergener: hvete, melk, valnøtter

Pinsa Cacio e Pepe – 150,-
Pinsa toppet med pepper, pecorino, Jarlsberg og rømme
Allergener: hvete, melk

Pinsa Caponata e Bresaola – 160,-
Pinsa toppet med den sicilianske aubergine- og tomatgryten caponata, Jarlsberg og speket oksekjøtt (bresaola)
Allergener: hvete, melk

Pinsa Biff Teriyaki – 160,-
Pinsa toppet med rømme, marinert biffkjøtt, teriyakisaus, chili og vårløk.
Allergener: hvete, melk, soya

Lasagne Verde Genovese – 150,-
Grønne pastaplater lagt lagvis med pesto genovese, potet, aspargesbønner og hvit saus og gratinert med parmesan.
Allergener: hvete, melk, pinjekjerner

Lasagne al Ragú – 150,-
Pastaplater lagt lagvis med kjøttsaus (ragú) og hvit saus og gratinert med parmesan.
Allergener: hvete, melk, selleri

Zereshk Polo ba Morgh – 160,-
En favoritt fra det iranske kjøkkenet: kyllinglår braisert i en tomat- og grukemeiesaus servert med berberbær, safranris og pistasjnøtter. Smøret kan sløyfes om man har melkeallergi.
Allergener: pistasj, melk

Surdeigsbrød og smør
Ristede skiver av surdeigsbrød og smør.
Allergener: melk, hvete

Drikkemeny

Pepsi, Pepsi Max, 7UP Free, Solo 0,33 glassflaske 35,-
Balholm Eple&Solbær, Balholm Eple&Bringebær 0,33 79,-
Farris/Bris m/kullsyre 0,33 flaske 35,-
1664 Blanc Alcohol Free 0,33 flaske 45,-
Carlsberg Alcohol Free 0,33 flaske 45,-
Alde Eplemost 0,75 flaske 109,-